Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از فرنس ۲۴، کره شمالی این هفته آنچه را که رسانه‌ها موشک مافوق صوت و سلاحی پیچیده نامیدند، آزمایش کرد که آخرین پیشرفت تکنولوژیکی این کشور محسوب می‌شود و می‌تواند تعادلی راهبردی را تعیین کند.

به همین منظور، با طرح چند پرسش و پاسخ در مورد فناوری و قابلیت‌های کره شمالی، به دنیای این موشک قدم میگذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موشک مافوق صوت چیست؟

هایپرسونیک یا موشک‌های مافوق صوت به این معنی است که این نوع موشک‌ها می‌توانند با سرعتی حداقل پنج برابر سرعت صوت - ۵ ماخ، یا بیش از ۶۱۰۰ کیلومتر (۳۸۰۰ مایل) در ساعت حرکت کنند. این موشک‌ها می‌توانند در حین پرواز مانور دهند که این امر ردیابی و رهگیری آن‌ها را بسیار دشوارتر از موشک سنتی می‌کند. با کاستن از زمان پرواز، این نوع موشک‌ها فرصت پاسخگویی و واکنش را نیز کاهش می‌دهند. بسته به نوع طراحی، آن‌ها می‌توانند کلاهک هسته‌ای یا معمولی حمل کنند و قادرند تعادل استراتژیک را برهم بزنند.

کدام کشور‌ها از این نوع موشک دارند؟

روسیه که در زمینه فناوری پیشرو محسوب می‌شود، طیف وسیعی از سلاح‌های مافوق صوت جدید تولید می‌کند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور آن‌ها را «شکست ناپذیر» نامیده است.

روسیه، در ماه ژوئیه، زیرکون، موشک مافوق صوت پرتاب شده توسط کشتی - که ۷ برابر سرعت صوت سرعت دارد- را با موفقیت آزمایش کرد.

این کشور در حال حاضر، خودرو‌های مافوق صوت Avangard و موشک‌های Kinzhal (خنجر) پرتاب شده از هوا را نیز در زرادخانه خود دارد.

مقامات روسی می‌گویند آوانگارد در حین آزمایش به سرعت سرسام آور ۳۳ هزار کیلومتر در ساعت رسیده است.

واشنگتن نیز که میلیارد‌ها دلار برای چندین برنامه تحقیقاتی هزینه می‌کند، این هفته اعلام کرد که موشک مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کرده که سرعتی بیش از ۵ ماخ داشته است.

به گفته سرویس تحقیقات کنگره آمریکا، چین نیز خودرو‌های مافوق صوت را آزمایش کرده است. این سرویس ادعا کرده است که سیستم‌های مافوق صوت روسیه و چین به گونه‌ای طراحی شده اند که دارای سلاح هسته‌ای هستند.

کره شمالی دقیقاً به چه چیزی دست یافته است؟

جزئیات موشک کره شمالی-Hwasong-۸-محدود است. خبرگزاری رسمی پیونگ یانگ اعلام کرد که این آزمایش «کنترل ناوبری و ثبات موشک»، «قابلیت مانور هدایت شونده و ویژگی‌های پرواز در حال سر خوردن کلاهک مافوق صوت جدا شده» و موتور را تأیید کرده است.

اعلام نشد که این موشک به چه سرعتی رسیده است، اما اشاره شد که دارای سیستم سوخت «آمپول» است؛ قوطی پیشرانی که می‌تواند نیاز به سوخت رسانی در محل پرتاب را برطرف کند.

موشک‌های معمولی با سوخت مایع را نمی‌توان با پیشران خود در هواپیما حمل کرد، زیرا نوسانات آن، این کار را بسیار خطرناک می‌کند. موشک‌های معمولی باید بلافاصله قبل از پرتاب شدن سوخت گیری کنند؛ فرآیندی زمان بر که به دشمن فرصت کافی برای مکان یابی و نابودی آن‌ها را می‌دهد.

آیا تأییدیه مستقل انجام شده است؟

سئول تایید نکرده که این موشک چه نوع موشکی بوده است. آمریکا و کره جنوبی متحدان امنیتی هستند و از رادار و فناوری نظارتی گسترده‌ای برای رصد کره شمالی برخوردارند. ارتش کره جنوبی معمولاً پرتاب موشک‌های بالستیک را ظرف چند دقیقه پس از پرتاب آن‌ها شناسایی و اعلام می‌کند. اما در مورد تعیین حداکثر ارتفاع و فاصله پرواز این موشک اطلاعاتی منتشر نشده است.
گزارش‌های منابع ناشناس می‌گویند که ارتفاع آن به حدود ۶۰ کیلومتر رسید و کمتر از ۲۰۰ کیلومتر پرواز کرد، اما سرعت آن که متغیر مهمی تلقی می‌شود، مشخص نشد.

دستیابی به این موشک چه تغییراتی را رقم می‌زند؟

چئونگ سئونگ چانگ، مدیر مرکز مطالعات کره شمالی در موسسه سجونگ مدعی شد که اگر پیونگ یانگ آزمایش این هفته برای توسعه کامل فناوری مافوق صوت را ادامه دهد، «این یک تهدید نظامی مهم خواهد بود».

وی به خبرگزاری فرانسه گفت: «توسعه و ساخت این موشک می‌تواند در مذاکرات آینده با واشنگتن تاثیرگذار باشد و از آن به عنوان اهرم چانه زنی استفاده شود.

وی افزود: «پرتاب سه شنبه کوتاه برد بود، اما پیونگ یانگ به دنبال توسعه قابلیت‌های میان برد تا بلند برد در این زمینه است. اگر در دوربرد توسعه صورت گیرد، هیچ کشوری روی زمین از جمله آمریکا نمی‌تواند چنین موشکی با سرعت بالا را رهگیری کند».

تهیه و تنظیم: عباس نوری

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موشک فراصوت کره شمالی هایپرسونیک موشک مافوق صوت مافوق صوت کره شمالی نوع موشک موشک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۳۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معادل ۱۲ سال در دولت سیزدهم پرتاب ماهواره به فضا انجام شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حوزه فضایی در دولت سیزدهم احیا و متحول شده است به طوری که از ابتدای فعالیت این دولت تا کنون ۱۲ پرتاب ماهواره به فضا انجام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، عیسی زارع‌پور در دیدار با آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اظهار داشت: شبکه ملی اطلاعات که دغدغه رهبر معظم انقلاب و از حوزه‌های راهبردی کشور است، در یک دهه گذشته با وجود همه زحماتی که کشیده شده، به عنوان اولویت نخست مطرح نبوده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: حوزه فضایی در دولت سیزدهم احیا و متحول شده به طوری که از ابتدای فعالیت این دولت تا کنون 12 پرتاب ماهواره به فضا انجام شد که این معادل 12 سال پیش از آن است

وی ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات در ابتدای دولت و در حدود یک دهه فعالیت گذشته، حدود 20 درصد پیشرفت داشت؛ اما اکنون با گذشت تنها 2.5 سال از عمر دولت سیزدهم، به حدود 60 درصد رسیده و اکنون تمرکز ما بر افزایش کیفیت و بومی سازی تجهیزات است.

وزیر ارتباطات با اشاره به رشد چشمگیر کاربران شبکه‌های اجتماعی داخلی گفت: به عنوان نمونه پیام‌رسان ایتا در ابتدای دولت حدود 2.5 میلیون کاربر فعال ماهانه داشت؛ اما امروز حدود 30 میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و ترافیک آن نیز بیش از 20 برابر رشد داشته است.

وی شبکه ملی اطلاعات را زیرساخت فضای مجازی کشور عنوان و بیان کرد: نیازهای اساسی مردم را از اینترنت آمریکایی جدا کردیم تا اگر اتفاقی افتاد برای زندگی و کسب و کار مردم مشکلی ایجاد نشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معادل ۱۲ سال در دولت سیزدهم پرتاب ماهواره به فضا انجام شد
  • رهبر کره شمالی: از آرمان مقدس روسیه حمایت می‌کنم
  • پرتاب ۴ ماهواره با یک موشک به مدار زمین
  • ۱۵۱ میلیون جریمه برای بازی پرسپولیس!
  • کره شمالی ماه گذشته یک موتور موشک با سوخت مایع را آزمایش کرد
  • پرتاب گاز اشک‌آور به سمت پلیس از سوی ۲ سارق ۲۵ ساله/ جزئیات
  • پرتاب گاز اشک‌آور به سمت پلیس از سوی ۲ دزد در شهرک غرب
  • فضاپیمای پرسروصدای بوئینگ ناکام شد!
  • چند نوع تست لاستیک وجود دارد؟
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟