Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دیلی‌میل مدل اندازه واقعی هواپیمای مافوق‌صوت X-59 QueSST که «پسر کنکورد» نامیده شده است، در حال حاضر بوسیله ناسا و شرکت لاکهید مارتین در دست ساخت است.

هنگامی که این هواپیما کامل شود، مانند هواپیمای کنکورد که در سال ۲۰۰۳ بازنشسته شد، با سرعت‌های مافوق صوت پرواز خواهد کرد و می‌تواند فاصله لندن تا نیویورک را فقط در سه ساعت طی کند، بدون اینکه صدای بلند ناشی از شکستن دیوار صوتی را ایجاد کند که مشخصه پروازهای هواپیمای کنکورد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موتور X95 عامدانه طوری طراحی شد است که در بخش بالایی بدنه هواپیما قرار گیرد، تا هنگامی که با سرعت‌های ۱.۴ ماخ یا بیش از ۱۷۰۰ کیلومتر در ساعت در حال پرواز است، «کوبش» کمتری ایجاد کند.

دماغه ۹ متری این هواپیما نیز طوری طراحی شده است که امواج ضربه‌ای ناشی از حرکات ذرات هوا در هنگام عبور سرعت هواپیما از سرعت صوت (۱۲۰۰ کیلومتر در ساعت) را به حداقل برساند. این هواپیما در گونه نهایی‌اش درازای حدود ۳۰ متر و فاصله نوک دو بال حدود ۹ متر را خواهد داشت.

مدل کوچک‌شده X-95 در تونل باد مافوق صوت. این مدل در حالت معکوس قرار گرفته است و حسگرهای امواج ضربه‌ای در سقف تونل قرار دارند

مدل کوچک‌شده این هواپیما برای هفته‌ها در تونل باد در حال آزمایش بود و امواج ضربه‌ای تولیدشده بوسیله آن بوسیله دوربین‌های ویژه «شیلرن» ثبت می‌شدند. 

عکاسی «شیلرن» برای ثبت جریان سیالات با تراکم‌های گوناگون به کار می‌رود. تصویرهای به دست آمده از این دوربین‌ها امواج ضربه‌ای را و محل‌هایشان در هنگام عبور هوا از اطراف مدل را به تصویر می‌کشند.

به گفته ناسا، امواج ضربه‌ای تولیدشده بوسیله این مدل از لحاظ موقعیت و قدرت با امواج ضربه‌ای در مدل‌سازی‌های کامپیوتری تطبیق داشتند.

هدف نهایی طرح X-95 این است که صدای گوشخراش ناشی از شکستن دیوار صوتی را که مشخصه دوران پرواز کنکورد بود، به حداقل برساند.

شکستن دیوار صوتی هنگامی رخ می‌دهد که امواج ضربه‌ای ناشی از یک شیء در حال حرکت سریع‌تر از سرعت صوت، پیش از رسیدن به زمین به هم می‌پیوندند  و به این ترتیب مقدار فراوانی انرژی صوتی حدود ۱۱۰ دسی‌بل آزاد می‌شود که مانند صدای یک انفجار یا تندر است.

همین صدای گوشخراش بود که باعث شکایت مردم می‌شد، باعث شد که پرواز هواپیماهای مافوق صوت کنکورد از سال ۱۹۷۶ برای حمل مسافر به پروازهای بر فراز اقیانوس اطلس محدود میان شهرهایی مانند لندن و نیویورک یا پاریس و نیویورک محدود شود.

اما طراحی X-95 به گونه‌ای است که مانع از به هم پیوستن امواج ضربه‌ای ایجاد شده ناشی از حرکات ذرات هوا در سرعت‌های بالای سرعت صوت شود.

کد خبر 653292 برچسب‌ها تکنولوژی (فناوری) هواپیما

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تکنولوژی فناوری هواپیما مافوق صوت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۸۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وب‌سایت خبری ناسا، سازمان هوانوردی و ایالات متحده آمریکا به نمایندگی از اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA)، سیستم‌های «بی ای اِی» BAE (Ball Aerospace & Technologies Corporation) از بولدر، کلرادو را برای توسعه ابزاری برای نظارت بر کیفیت هوا و ارائه اطلاعات در مورد تأثیر هوا انتخاب کرده است.

ارزش این قرارداد ۳۶۵ میلیون دلار است که شامل توسعه یک ابزار پرواز و همچنین گزینه‌هایی برای تحقیقات بیشتر است. مدت اجرای پیش بینی شده برای این قرارداد نیز شامل پشتیبانی ۱۰ ساله عملیات در مدار و ۵ سال ذخیره‌سازی آن است که در مجموع ۱۵ سال برای هر مدل پروازی است. این عملیات در سیستم‌های بی ای ای، مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در گرین‌بلت، مریلند و مرکز فضایی کندی آژانس در فلوریدا انجام می‌شود.

ابزار اجرای این عملیات «ای سی ایکس» GeoXO Atmospheric Composition (ACX) یک طیف‌سنج فراطیفی است که طیف گسترده‌ای از نور از ماوراء بنفش تا مرئی را اندازه‌گیری می‌کند و مشاهدات ساعتی آلاینده‌های ناشی از حمل و نقل، تولید برق، صنعت، استخراج نفت و گاز، آتشفشان‌ها و آتش سوزی‌های جنگلی و همچنین آلاینده‌های ثانویه تولید شده از این گاز‌های گلخانه‌ای را پس از قرار گرفتن در جو ارائه می‌دهد.

داده‌های این طیف‌سنج با ارائه مشاهدات و اندازه‌گیری‌های مداوم ترکیب جوی، پیش‌بینی و نظارت بر کیفیت هوا را بهبود می‌بخشد و اثرات سلامتی ناشی از آلودگی شدید مانند آسم، بیماری‌های قلبی عروقی و اختلالات عصبی را کاهش می‌دهد و به دانشمندان کمک می‌کند تا کیفیت هوا را افزایش دهند.

محدوده قرارداد نیز شامل عمل به وظایف و تامین محموله‌های لازم برای طراحی، تجزیه و تحلیل، توسعه، ساخت، یکپارچه سازی، آزمایش، تأیید، ارزیابی، پشتیبانی از پرتاب، تامین و نگهداری تجهیزات پشتیبانی زمینی ابزار و عملیات پشتیبانی در مرکز عملیات ماهواره‌ای اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده آمریکا است.

سازمان منتخب ناسا در واقع وظیفه مانیتور کردن کیفیت هوا و نظارت بر آلودگی هوا را بر عهده دارد و قرار است یک سیستم نوآورانه برای اندازه گیری کیفیت هوا را توسعه دهد.

این سازمان با ناسا برای توسعه یک سازه کیفیت هوا با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و نوآورانه همکاری می‌کند و بدین ترتیب سازه جدید که به وسیله  سیستم‌های «بی ای اِی» طراحی و ساخته شده به اداره ملی اقیانوسی و جوی تحویل داده می‌شود تا بتواند اطلاعات دقیق‌تری از کیفیت هوا را دریافت کند و آنها را برای تصمیم گیری‌های مربوط به آلودگی هوا و اقدامات مناسب استفاده کند.

توسعه این سازه جدید نشان از تعهد ناسا به بهبود کیفیت هوا و محیط زیست دارد و تلاش‌های آنها برای حفظ سلامت محیط زیست و بهبود شرایط زندگی انسان‌ها را تایید می‌کند. این همکاری مثبت قطعاً به تحقق اهداف مشترک آنها در زمینه حفاظت از محیط زیست کمک می‌کند و بهبود مستمر در کیفیت هوا را به دنبال دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | سرازیر شدن آب باران به تونل در خیابان‌های اصفهان
  • شبیه‌سازی ناسا از سقوط به سیاهچاله + ویدئو
  • برنامه‌ریزی برای تکمیل زیرساخت‌های ارتباطی اردبیل
  • نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا / عکس
  • تونل وحشت؛ چرا هیچکس قبول نمی کند سرمربی بایرن مونیخ شود؟
  • آسمان گلستان تا فردا تحت تاثیر امواج سامانه کم فشار قرار دارد
  • آماده‌باش ارتش یمن در تکمیل حلقه محاصره دریایی رژیم صهیونیستی
  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • انجام ۴ کیلومتر حفاری تونل خط ۴ متروی مشهد
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند